R
reprezentacija.ba
14. Jul 2026
Američki napadač Folarin Balogun prvi put je javno govorio o crvenom kartonu koji je dobio protiv BiH u 1/16 finala Mundijala.
Balogun je pocrvenio nakon žestokog faula nad Muharemovićem, ali je FIFA nekoliko dana kasnije ukinula suspenziju i mogao je igrati protiv Belgije u osmini finala.
Gostujući u emisiji CBS Mornings Balogun je priznao da je bio sretan što je opet u ekipi, ali da je spomenuta odluka napravila mnogo problema selekciji SAD-a.
“Moja prva reakcija bila je sreća što sam opet u momčadi. Ali kada sam počeo razmišljati, znao sam da će to izazvati mnogo kontroverzi.
Gotovo da sam i na saigračima mogao vidjeti dozu nervoze jer je to bila tako jedinstvena situacija. Ipak, kako se utakmica približavala, pokušavao sam se što više koncentrirati. Međutim, bilo je teško, puno buke sa strane, a to je teško izbjeći.
Bilo je zbunjujuće jer je ekipa trenirala bez mene, ja sam imao gotovo sporednu ulogu kako bih održao visok moral.”
Zanimljivo da Balogun smatra da čak nije ni napravio faul nad Tarikom u duelu sa Zmajevinma.
“To nije bio ni prekršaj, tako da sam bio u potpunom šoku. Mislim da se to vidjelo po mojoj reakciji, ali jednostavno sam morao prihvatiti odluku i pokušati biti uz svoju momčad.
Kada nešto nije namjerno, to nikad ne bi smio biti crveni karton. Bila je to samo nesretna situacija i mislim da nam je stvorila puno više pritiska nego što je trebalo.”
14. Jul
A
Adara
17. Jul 2026 17:02h
Majmune, da si tako “slučajno” nagazio Ronalda, Messija ili Mbapea nebi više nikad imao pravo na teren da kročiš
S
Strucnjak
15. Jul 2026 01:00h
Ne trazi se tvoja namjera nakazo, trazi se da je opasna igra! A ti si gotovo covjeku slomio zglob. Predsjednik glupson vam je vise stete nanio nego koristi jer vam je to uslo u glavu i postali se omrazeni radi toga umjesto da je Pepi igrao koji je vrhunski napadac
A
Abdurrahman
14. Jul 2026 23:40h
Sramotna izjava da nije bilo čak ni prekršaja nad
našim Tarikom, pa ovo moze samo bez obrazan
čovjek izjaviti! Nema od njega ništa, tipčni oholi
Amerikanci!!!
E
Eldin
14. Jul 2026 23:26h
On je povredio kanadskog stopera Bombita u francuskoj ligi kroz ovakve gluposti. Prljavo igrac.
C
Ciklus
S
ShuPac
14. Jul 2026 22:52h
Eh da zivis ovde to bi svaku noc na vesti mogo gledati. Ovakvi kao on, ubi ili budu ubiv…a majke im posle placu pred kameru sa istim mentalitetom I kaze “moja beba didnt do nuffin “! Amerika u sustini…
14. Jul 2026 21:55h
Po njegovoj logici kad slucajno u*ijes covjeka, ne bi trebalo ici u zatvor jer nije namjerno 🤣
H
H.D.
14. Jul 2026 22:27h
Shupcina, da ima obraza nebi takve gluposti pricao, sva sreca sto je Tarik izasao bez povrede. Dzaba im i pomoc Krampa, docekali su sto su zasluzili.
S
ShuPac
Po njegovoj logici kad slucajno u*ijes covjeka, ne bi trebalo ici u zatvor jer nije namjerno 🤣
M
Mire
14. Jul 2026 20:56h
Ha reakcije igrača, 95% ih kaže da nije bio faul. Sudija ne gleda njihove face nego šta su napravili
S
Savo
14. Jul 2026 20:09h
Prije nego je potpuno nagazio Tarika đonom dotakao ga je vrhom stopala i iz toga se vidi da je nastavak tog gaženja bio namjeran
H
Hajro
14. Jul 2026 19:57h
Jarane ti nisi onda za fudbala
B
Bogoljub
14. Jul 2026 19:34h
Heebo ti tr@mp seku
R
reggin
14. Jul 2026 19:31h
N i g g er
1
111
14. Jul 2026 19:08h
A bukvalno ponavlja riječi svog predsjednika… kao da ne igra profesionalni fudbal u Evropi i ne zna šta nosi onakav start na igrača.
A
aaaaaaaaa
14. Jul 2026 19:05h
Vazi druze…. vidjecemo kad se tebi desi, kakav ce onda biti komentar. Bolje je da neseres.
1
111
14. Jul 2026 19:03h
Mislim da je većina prekršaja nenamjerna… ako bi tražili namjeru, onda bi samo one očite nasilničke startove i ispade sudije sankcionisale. Svaki start na suparničkog igrača s loptom u blizini mogao bi se opravdati ‘nenamjernim’.
L
Ljiljan
14. Jul 2026 18:57h
Mogao si čovjeku karijeru završiti.
A
Anonymous
C
Ciklus
19. Jul 2026 11:15h
Cirkus:
U sridu.Ovaj mesar treba igrati ragbi
14. Jul 2026 22:52h
Eh da zivis ovde to bi svaku noc na vesti mogo gledati. Ovakvi kao on, ubi ili budu ubiv…a majke im posle placu pred kameru sa istim mentalitetom I kaze “moja beba didnt do nuffin “! Amerika u sustini…
0
0
Anonymous