R
reprezentacija.ba
06. Maj 2026
Matej Deket (16) mladi fudbaler banjalučkog Borca na sebe je privukao pažnju evropskih klubova, a direktor Borca Zvjezdan Misimović za Reprezentacija.ba je otkrio kakvi su planovi kluba sa ovim mladim fudbalerom.
Iako ima tek 16 godina, Deket ove sezone u dresu Borca igra sjajno, pa ni sam Misimović nije iznenađen ponudama koje su stigle na adresu kluba za potpis ovog fudbalera.
“Normalno je da za tako mladog igrača koji već igra veoma važnu ulogu u klubu ima upita od evropskih klubova. Ali mlad je i nismo pod moranjem da ga prodamo, i normalno da svaki igrač ima svoju cijenu i ako se pojavi neka prihvatljiva ponuda za klub, ali i za njega razmišljati ćemo o tome. Ali, sada se uopće ne opterećujemo sa tim.“ izjavio je Misimović te dodao:
“Mi smo klub koji isto živi od prodaje igrača i kada stigne ta ponuda, ne bih sada govorio o ciframa, ali sigurno je da smo već u pregovorima sa nekim klubovima i vidjet ćemo kako će se dalje sve odvijati.“ istakao je Misimović.
Kada je riječ o zainteresovanim klubovima, spominjali su se Slavia Prag i PSV, ali Misimović nije htio otkrivati detalje.
“Ne bih govorio o kojim klubovima se radi, ni iz kojih država, ali radi se o klubovima iz liga petice i mislim da je to dovoljno da se objasni kakav kvalitet posjeduje Deket.“ zaključio je Mislimović za Reprezentacija.ba.
Podsjećamo, Deket je u toku aktuelne sezone za Borac upisao 31 nastup na kojima je postigao čak 18 golova, od toga 13 za Borac U-19, a na svom kontu ima i dvije asistencije.
06. Maj
S
Seva meilo
M
Magic
07. Maj 2026 14:30h
Gledaj prezime a ne ime.
07. Maj 2026 12:06h
07. Maj 2026 02:16h
Nece jer niti je zadojeni hrvat niti srbin.
Deket je Ukrajinske nacionalnosti.
Otac mu Zoran.
Otkud Ukrajinsko Porijeklo?
G
Guest2
H
Holandez
07. Maj 2026 12:58h
Vidjecemo za koga ce igrati kad dodje vrijeme za to. Ostalo su sve spekulacije….
07. Maj 2026 08:39h
Matej Deket je jedan od najvecih talenata nase lige decko je sto je najvaznije na zemlji prica i zivi za nogomet . Pogledajte neki njegov intervju pa ce te svatiti koliko je decko zreo za svoje godine. Najzad on je davno rekao za koga ce da igra i ciji ce dres da nosi i hvala mu na tome ja mu vjerujem i mislim da ga treba malo pogurati preko reprezentacije bas kao i Bajraktarevica u utakmici protiv Nizozemske koja ga prodala u PSV.
M
Magic
S
Seva meilo
Otac mu Zoran.
06. Maj 2026 23:17h
Ovo će biti novi slučaj Sučić, godinama uzimao mjesto našim momcima i bio kapiten u omladinskim selekcijama, da bi otišao igrati za drugu državu. Nadam se da griješim.
H
Holandez
07. Maj 2026 08:39h
Matej Deket je jedan od najvecih talenata nase lige decko je sto je najvaznije na zemlji prica i zivi za nogomet . Pogledajte neki njegov intervju pa ce te svatiti koliko je decko zreo za svoje godine. Najzad on je davno rekao za koga ce da igra i ciji ce dres da nosi i hvala mu na tome ja mu vjerujem i mislim da ga treba malo pogurati preko reprezentacije bas kao i Bajraktarevica u utakmici protiv Nizozemske koja ga prodala u PSV.
N
NicaZE
S
Stručnjak
07. Maj 2026 06:45h
Za Jakupovića u Evropi niko ne zna, a o Deketu stranci pišu od njegove 15. godine. “Jakupović ide u Chelsea” a Deket u osrednji češki klub – da ovo izjaviš moraš imati nekih “oraha po džepovima” sigurno. Možda ovaj gore pretjeruje ali da si providan brate jesi.
07. Maj 2026 02:01h
Nije momak nesto iskreno. Nema brzinu urođenu agilnost, dribling.. nego su njegovi golovi rezultat dominacije Borca.Sve je to napuhano.
Usporedimo li Jakupovica iz Amerike i Deketa vidi se ogromna razlika vec sada. Sut dribling trcanje…
Ovaj ce dogurati mozda mozda do češke ili Belgije max i to ne top timovi.
Jakupovic ide u Chelsea
N
NicaZE
S
Seva meilo
07. Maj 2026 06:41h
@Seva, pa njemu očigledno jeste, a izgleda da nije jedini. @X, ja ću ti objasniti zašto. Zato što je on ponosni Bošnjo s dna kace, koji je 100x ili hiljadu i 100x gledao utakmice između “NK Mi-Smo-Bošnje-Bolji-Je-Jakupović” vs. “FK Deket-Je-Srbin-Bolji-Je-Jakupović” i rezultat je uvjek pobjeda “naših” s nulom.
07. Maj 2026 02:18h
Nije momak nesto iskreno. Nema brzinu urođenu agilnost, dribling.. nego su njegovi golovi rezultat dominacije Borca.Sve je to napuhano.
Usporedimo li Jakupovica iz Amerike i Deketa vidi se ogromna razlika vec sada. Sut dribling trcanje…
Jakupovic ide u Chelsea
Pa neka ih obojice.Jel to problem.
X
xXx
S
Stručnjak
07. Maj 2026 06:31h
Ovo što si napisao si napisao iz izmislio guzice i nije prvi put da na isti način pokušavaš da omalovažiš Deketa, a sad si počeo i da ga porediš s Jakupovićem kojeg uzdižeš. Pa hajde reci mi kako si ti to shvatio, na kojim i na koliko si ti to utakmica pratio jednog pa drugog pa da ih možeš procijeniti i porediti? Reci nam datum, mjesto, i protivnike. Zašto pišeš ove izmišljotine je tvoja stvar ali bar onda budi iskren.
Jakupovic ide u Chelsea
S
Seva meilo
S
Stručnjak
07. Maj 2026 02:18h
Pa neka ih obojice.Jel to problem.
Jakupovic ide u Chelsea
S
Seva meilo
Z
ZinzaZanza
Ovo će biti novi slučaj Sučić, godinama uzimao mjesto našim momcima i bio kapiten u omladinskim selekcijama, da bi otišao igrati za drugu državu. Nadam se da griješim.
S
Stručnjak
Jakupovic ide u Chelsea
1
111
Z
ZinzaZanza
07. Maj 2026 01:20h
Mali je ukrajinskog porijekla, ne mislim da mu se ide u ratnu zonu.
T
Tramp
07. Maj 2026 00:58h
Pazi se mali misimovića da ti ne napravi smicalicu I napunit sebi dzep. Nadam se da imaŝ svog agenta.
D
Dule
07. Maj 2026 00:26h
Rano je za nekog sa 16 godina prognozirati,za njega je najbolje u Borcu da se kali tu ima podršku i uslove.Ne treba siliti jer ima vremena a moguce je i kontraefekat napraviti.
T
Tikataka
06. Maj 2026 23:41h
Idi u PSV tamo ti ima Bajraktarevic i Perisic
Z
ZinzaZanza
R
Real Madrid
06. Maj 2026 20:20h
nek vidi dali negdje moze potpisat ugovor u top 6-12 Liga po evropi pa prvo do -23 godina igra da vude tu dobar i stabilan naprimjer austrija- ceska – belgija -svicarksa lige itd
M
Mhhf
R
Rejs ti ulema
06. Maj 2026 20:13h
Pa još nije na nivou seniorske repke
06. Maj 2026 19:36h
Sto ga Barba ne zove
A
Anoniman
B
BiHjj
06. Maj 2026 19:54h
Deket je izabrao reprezentaciju
06. Maj 2026 18:02h
jooojjj nemoj samo otići kod srpske reprezentacije ostani gdje jesi
A
Alajkala
06. Maj 2026 19:40h
Naš Bosandžeros🫡
R
Rejs ti ulema
06. Maj 2026 19:36h
Sto ga Barba ne zove
T
Tenk
B
BiHjj
06. Maj 2026 19:32h
nek ide gdje god zeli, ako mu je BiH izbor super. i mi smo oteli koliko igraca glupost je vise pljuvati na ovakvi ako izabere druge
B
BiHjj
S
Suad
S
Seva meilo
07. Maj 2026 16:06h
prezime nista neznaci. znaci gdje si odrasto, kako si odrasto, i skim si odrasto.
07. Maj 2026 14:30h
Otac mu Zoran.
Gledaj prezime a ne ime.
0
0
Suad